Tonby: ─Nå har vi endelig plass til storfamilien på besøk

Da Anita Tonby og samboeren Alexander Emilsen skulle bygge på huset ønsket de at kjøkkenet skulle bli et naturlig samlingspunkt i boligen. ─Du merker jo at det har blitt langt enklere å holde det ryddig i det daglige, forteller Tonby.


Bygde på og pusset opp huset

Tonby er nok et kjent navn for mange i Kongsberg, men du var kanskje ikke klar over at flesteparten bor i samme gårdstun i Mauritz Hansens gate på Vestsida. Med så kort vei til resten av familien så paret seg nødt til å ha et luftig kjøkken med plass til mange gjester.

─Huset var opprinnelig et kataloghus bygget for min bestemor på slutten av 80-tallet. Den gangen bygde man jo kjøkkenet i et eget rom, men tidene forandrer seg og vi benyttet nå muligheten til å endelig få drømmekjøkkenet vårt, forklarer Anita.

─Med sitteplasser på kjøkkenøya i tillegg til plasser rundt spisebordet har vi nå god plass til å både ha storfamilien og gjester på besøk. Uten at vi trenger å sitte eller gå oppå hverandre, utdyper Anita.

Praktiske løsninger

Med nytt og moderne kjøkken kommer nye praktiske løsninger. Paret valgte å gå bort fra den tradisjonelle kjøkkenbenken og heller bruke den over tre meter lange kjøkkenøya som arbeidsbenk.

Langveggen har de valgt å fylle med kjøkkenskap fra vegg til vegg. Kjøkkenskapene er innfelt i veggen for å oppnå et sømløst og stilig utseende.

─Du blir helt overrasket over hvor mye enklere det er å holde ryddig. Nå har vi god skapplass til kjøkkenutstyr som kjøkkenmaskiner, brødrister og kaffetrakter. På det gamle kjøkkenet var dette ting som ofte stod fremme og tok opp mye plass.

─Og ikke minst tegnesakene til barna har vi endelig fått ryddet bort. Det er veldig kjekt med et par roteskap på enden her, humrer Anita.

Ville handle kjøkken lokalt

Kjøkkenet til Anita og Alexander er av typen Nettoline Tirano og plasserer seg i mellomsjiktet prismessig. Med over 25 ulike fronter å velge mellom var det ikke vanskelig for Anita og Alexander å finne akkurat den «looken» de ønsket seg.

Les mer om kjøkken fra Nettoline her

─Vi ønsket å bruke Kongsberg Kjøkkensenter fordi vi har hørt mye positivt av andre som har handlet der. De er en lokal bedrift vi ønsket å støtte opp om. Vi er også strålende fornøyd med resultatet og hjelpen vi fikk underveis i prosessen.

─Hvitevarer som for eksempel stekeovn, koketopp og avtrekk var noe vi kjøpte utenom. I tillegg til at vi også gjorde noe av monteringen på egenhånd. På denne måten kuttet vi litt ned på utgiftssiden, noe som innebærer at vi føler vi har fått veldig mye for pengene, avslutter Tonby.

Sjekk ut kjøkkenprodusenten Nettoline her.